Тихомир Лазаров – блог

Блог за портретна фотография

Бизнес фотография – да Винчи Дентал Лабор

Вашият коментар

Винаги, когато снимам на ново място знам, че ще имам предизвикателства откъм размер на помещението, разположение на хората или обектите, които ще снимам, цветове на стени, отблясъци от лъскави повърхности и т.н.

За щастие шефът на зъботехническа лаборатория „Да Винчи Дентал Лабор„, беше достатъчно находчив да ми изпрати любителски кадри от помещенията, в които ще се снима. Това ми беше от изключително голяма помощ, тъй като можех да преценя как да си разположа осветлението. 

В деня на снимките знаех какво трябва да правя и всичко друго беше само техническо изпълнение. Единственото, което не предвидих бяха отраженията върху някои стъклени прегради, но с тях се справих после софтуерно, тъй като нямаше как да ги избегна и да не се вижда осветлението ми в кадъра.

В помещенията имаше луминисцентно осветление, което „стандартно“ на снимка излиза като зеленикава светлина. Светкавиците ми светят с „дневна“ светлина и в комбинация с луминисцентните лампи нямаше да се получи добра крайна светлина. Затова реших да не включвам стайното осветление в кадъра и да го затъмня колкото мога повече още във фотоапарата:

Има луминисцентни лампи, които са с топла светлина, както и такива, които са с дневна светлина. Така или иначе нито топлата светлина, нито стандартната „зеленикава“ ми вършеха работа. Реших да осветявам всичко със собствено осветление.

Използвах 2 светкавици за тези снимки. За едната помагаше човек от екипа на лабораторията, като придържаше статива на мястото, което ми трябваше. Другата допълваше към околната светлина, за да изглежда всичко като осветено реално от стайното осветление. Посоката на светлината е също важна, тъй като исках снимките да изглеждат като снимани без осветление, но пак контролирани като светлина. Всяка от снимките, която ще покажа е снимана по този начин. Ето и някои кадри:

Разбира се, имаше и общи снимки на екипа:
Накрая снимах шефа на бял фон:
Надявам се, че снимките ще им вършат работа за бизнеса, а за вас, четящите, е било полезно да разберете по какъв начин е протекла фотосесията.

Част от снимките може да видите и на официалния сайт.

Advertisements

Автор: lazarovphoto

Тихомир Лазаров - комерсиална портретна фотография

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s