Тихомир Лазаров – блог

Блог за портретна фотография

„Скорост“ (2)

2 Коментари

Тази снимка е от същата поредица „Скорост„, за която писах преди време. Отново поради технически ограничения снимката е направена от 2 кадъра. Единият е фонът, а другият е мотористът в статично положение. Ето оригиналната снимка:

За тези, които се съмняват, ето и една от тези снимки на гърба на фотоапарата:

Честно казано исках да използвам една друга снимка, но заедно с тази от предната публикация щяха да си приличат твърде много. Ето снимката, която мислих да използвам:

Положението на осветлението беше абсолютно същото както в предната публикация. Разликата беше в моето положение спрямо модела:

Процесът на работа беше отново комбиниране на двете снимки в една и илюстриране върху финалния кадър. Задната светлина трябваше да имитира слънцето, но за точно този кадър не беше на правилното място. Затова трябваше софтуерно да я преместя по-горе, където идваше слънцето този следобяд. Свих кадъра и добавих черни линии отгоре и отдолу поради 2 други снимки, които не са монтаж, а само илюстрация. Тъй като на тези снимки се виждаше част от осветлението, реших да видя как ще изглеждат като ги изрежа, в резултат на което получих широки и тесни изображения. Хареса ми и заради това приложих същото нещо върху останалите, за да изглеждат от една серия.

За тези, които се интересуват от настройките на фотоапарата — виждат се на екрана на фотоапарата – f13, 1/250. ISO-то мисля, че беше 100. Главното усилие тук беше да опитам да осветя модела си по-силно отколкото слънцето. Но за да компенсирам, трябваше да снимам достатъчно „тъмно“ с фотоапарата така, че светкавиците да успеят да го осветят правилно и да имам необходимата експонация на фона според целта на снимката. Поради причина, че слънцето беше доста ярко, трябваше светкавиците са бъдат много близко до модела и да са на по-висока мощност. Поради тази причина в някои от кадрите осветлението се вижда на снимката, което ми създава допълнителни трудности при обработка, но това беше по-добрият компромис. Ето как изглеждаше този ден:
Светкавиците имаха тежка задача, но мисля, че резултатите са удовлетворителни.

Снимките може да видите и в галерията на сайта.

Ето и клип заедно със снимките, които не бяха включени във финалната галерия и част от обработката:

Advertisements

Автор: lazarovphoto

Тихомир Лазаров - комерсиална портретна фотография

2 thoughts on “„Скорост“ (2)

  1. Pingback: “Приятели с мотор” « Фотография за хора – блог

  2. Pingback: “Приятели с мотор” « Тихомир Лазаров – блог

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s