Тихомир Лазаров – блог

Блог за портретна фотография

Ах, този бял фон!

Вашият коментар

мъж, бял фон, портрет

жена, бял фон, портрет

Обичам да снимам на бял фон. Причината е, че болшинството най-често използвани от потребителите уеб сайтове са на бял фон и когато даден кадър е на бял фон, моделът е всичко, което виждаме.

Снимките нямат особена обработка, освен, че махнах някколко дребни пъпчици по кожата. Осветлението е стандартно — 2 светкавици на фона и 1 на моделите, като има и бял отражател от сенчестата страна на модела.

Най-важното за мен в тези снимки е изражението и позирането. Нито един от хората, които снимах напоследък нямаше опит в подобна фотография, което ми позволи да работя като грънчар с глина, която е още неоформена. Хората, с които работих бяха изключително общителни и беше приятно да снимам с тях. По време на снимките обсъждаме защо ги позирам по определен начин и им показвах резултатите на монитора, за да е още по-ясно какво търся и кое искам да променя в някои от кадрите.

Ако се интересувате от подобен вид фотография, може да дойдете с още един или двама приятели и да имате подобни снимки, които имат привкус на актьорски портрети, но хората на снимките не са актьори. Тайната е в позирането.

Надявам се да ви харесат и другите снимки.

Advertisements

Автор: lazarovphoto

Тихомир Лазаров - комерсиална портретна фотография

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s