Тихомир Лазаров – блог

Блог за портретна фотография

„Туристът“

Вашият коментар

За нас е изключително вълнуващо да снимаме на открито, тъй като в такава среда има възможност да получим доста интересни снимки, а и предизвикателствата са доста по-големи, отколкото в студийна обстановка.

За тази снимка имахме обичайните приготовления. Няколко дни преди снимките имахме оглед на мястото за снимане, както и направихме тестови снимки. В деня на снимките беше сравнително топло и мислихме, че ще е доста топло в по-високите места. Подухваше вятър, което беше едновременно хубаво и не толкова хубаво — хубаво, защото даваше усещане за прохлада, а не толкова хубаво, защото трябваше осветлението да се държи по-здраво, за да не падне и да се счупи.

Пренасянето на техниката до горе не беше най-приятното от всички, но трябваше да го направим. Тревата изобилваше със скакалци и буболечки и трябваше да държим куфарите и раниците затворени, за да не си отнесем няколко с нас.

Тази снимка е правена с една допълнителна светкавица. Обратно на очакванията на мнозина, колкото по-ярко е небето (слънцето), толкова по-мощна светкавица трябва в повечето случаи при нашите снимки. Снимката е правена в 11:00 и слънцето беше доста силно. За да имаме синьо небе ни трябваше допълнително осветление, иначе небето щеше да е бяло. Снимката е правена от легнало положение по корем — често за нас това е най-добрият ъгъл за снимане… независимо от скакалците в тази ситуация.

Цялата фотосесия продължи около 1 час, но смятаме, че този кадър е най-характерният за нея.

Още снимки от нашата работа можете да разгледате на официалния ни сайт, както и да се абонирате за нашия блог или да следите публикации и новини около нас в някои от социалните мрежи — Facebook, Google+, LinkedIn, Twitter.

Advertisements

Автор: lazarovphoto

Тихомир Лазаров - комерсиална портретна фотография

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s