Тихомир Лазаров – блог

Блог за портретна фотография

Конкурсите…

Вашият коментар

Тази тема в пряка връзка с друга публикация, която беше посветена на конкурсите във Facebook, Twitter и други подобни социални мрежи, в които основната идея е събиране на колкото може повече „последователи“ или „фенове“, с цел да се събере по-широк кръг от хора, които да могат да получават известия относно новости за дадена дейност или бизнес.

Доста са конкурсите във Facebook, при които хората публикуват някакво съдържание (текст, снимки, сайтове и т.н.) и се започва едно гласуване за даденото съдържание. Съдържанието, което спечели най-много гласове печели дадения конкурс.

В много от случаите печелившото съдържание не е това, което е най-доброто, но е просто това, което е събрало най-голямото число от такива, които са го подкрепили. За мнозина това е „демократичен начин“ за оценка. Всъщност в тази оценка няма нищо обективно, а е просто надпревара за това кой ще събере най-много хора, които да щракнат бутона за гласуване, независимо от съдържанието, а само защото са ги помолили да го направят.

Накрая печелят тези, които са се постарали да намерят най-много хора. Съдържанието избледнява на този фон. Всъщност конкурсът трябва да е — нека видим кой ще намери най-много хора, които да застанат зад гърба му за каквото и да било.

В такива случаи публикуването на дадено съдържание е просто нещо фиктивно, което в повечето случаи няма никакво значение какво е като стойност. Все пак накрая оценката е изцяло в бройката, а не в стойността на публикацията.

Поради тази причина ние не организираме подобни конкурси.

Advertisements

Автор: lazarovphoto

Тихомир Лазаров - комерсиална портретна фотография

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s