Тихомир Лазаров – блог

Блог за портретна фотография

„Живописна семейна обич“

2 Коментари

Едни от любимите снимки, които обичаме да правим са тези, при които моделите изглеждат като от приказките. Това мило семейство бяха наши клиенти и имахме удоволствието да ги снимаме на залез в парка. Фотосесията беше около 1.5 часа и снимките, които се получиха, както и албумите, които се отпечатаха бяха с чудни цветове и нюанси.

Защо на залез? Поради няколко причини. Лято е и е по-топло, а късно следобяд температурите са по-поносими (дори беше малко хладно като се скриваше слънцето). Цветовете на изгрев и залез са чудесни и пейзажите, които се получават са с прекрасни багри.

Използвахме слънцето като светлината, която беше в косите на моделите (забележете колко красиво изглежда светлината в косите). Снимали сме срещу слънцето. За да не бъдат нашите модели като силуети, използвахме голям светлинен източник, което беше отдясно на кадъра.

Позирането е класическо. Не винаги е нужно моделите да гледат към обектива. В такъв един семеен момент е доста естествено съпруг и съпруга да се гледат в очите. Внимателно беше подбрана позата, в която са застанали, особено стойката на ходилата, глезените, коленете и хълбоците, тъй като този комплекс от положения определя как ще изглежда цялото тяло.

Тъй като предпочитаме да направим всичко по време на снимки, обработката на този кадър е минимална. Само леко затъмняване на ъглите, за да бъде насочен погледа към семейната двойка. Другото е направено с допълнителното осветление и разбира се, с прекрасните ни модели. Често хората се опитват да правят снимки с „обработка“, но не винаги се получава (понеже ние не сме добри в обработката, полагаме усилия докато се правят снимките). Други смятат, че фотоапаратът прави снимките, което отново е далеч от същината на целия процес.

Резултатът ни хареса. Предполагаме, че го харесаха и клиентите ни. Надяваме се да се хареса и на теб, нашият читател (благодарим, за това, че се отбихте на нашия блог).

Ако желаете и вашето семейство да притежава подобни портрети и има едно малко местенце у вас, където стената жадува да бъде окичена с подобна картина на вашето семейство, не се колебайте да ни пишете.

Mоже би тук е моментът да кажем, че приемаме заявки за снимане на сватбени (или след-сватбени) фотосесии, които са в рамките на около 2 часа, в резултат на които можете да получите резултати подобни на тези или подобни на това, което можете да разгледате на официалния ни сайт.

Advertisements

Автор: lazarovphoto

Тихомир Лазаров - комерсиална портретна фотография

2 thoughts on “„Живописна семейна обич“

  1. Я тоже люблю фотографировать не просто, а с элементами сказочности в снимке. Мне нравится ваш подход к каждой детали снимка. Я так же уделяю внимание и позе , в которых люди должны выйти на снимке, и в положении их ног, рук, направление взгляда… все это создает то, что хотелось передать в снимке. А свет, конечно, первооснова всего задуманного. Без него никуда. Отличный снимок, мне очень понравился.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s