Тихомир Лазаров – блог

Блог за портретна фотография

Любимата играчка

Вашият коментар

От тази снимка струи изключително много радост. Вижте само изражението на малката госпожица. Не е ли красиво?

Изключително много се радваме, когато можем да запечатаме моменти като този, тъй като са трудни за запечатване поради факта, че снимаме деца. Децата не винаги позират и често се налага да снимаме „на по-висока скорост“, заради такива моменти, които трудно се повтарят.

Малката госпожица беше толкова уморена, че заспа малко след тези снимки, но се държа геройски през цялото време и родителите й останаха изключително доволни.

За тези снимки използвахме само 1 светкавица, защото в този период на снимките се движихме повече от едно място на друго. Тъй като времето не беше от най-топлите дни се стараехме да инсталираме и прибираме техниката колкото можем по-бързо. Особено на снимките, където то седеше върху това чаршафче, а отдолу — хладен пясък, беше много важно за нас да побързаме. Добре, че светкавицата успяваше да насмогне на скоростта на снимане (ако някой смята да снима деца със светкавици, трябва да има това предвид, когато купува светкавици).

Светкавицата е през софтбокс и затова светлината е достатъчно мека и сенките, които се получават са приятни за окото и показват детето в цялата му красота. Слънцето беше през облаци и това помогна да нямаме твърде резки граници между светлина и сянка.

Снимката е правена на по-висока скорост на блендата, за да се затъмни малко фона и да може окото да бъде привлечено от ярките цветове на нашия модел и любимата й играчка.

Радвам се, че в очите й се вижда блясъка на светкавицата, което добавя допълнителен живец в снимката.

Не е правена допълнителна софтуерна обработка.

Advertisements

Автор: lazarovphoto

Тихомир Лазаров - комерсиална портретна фотография

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s