Тихомир Лазаров – блог

Блог за портретна фотография

Портрет с 3 светлини

Вашият коментар

Мнозина предпочитат да снимат само на естествена светлина. Ние нямаме подобен принцип. Снимаме със светлината, която позволява да получим качествен портрет. Ако можем да направим това с естествена светлина, действаме така. Ако не е достатъчна, добавяме допълнителни осветления, докато се получи желания резултат. 

Текущата снимка е правена с общо 3 светлини. Две от тях дефинират ръбовете на модела, докато третата е основната светлина.

В случая е важно и позирането на модела. Често хората позират като застанат директно срещу фото камерата. Това не винаги е неправилно, но в повечето случаи хората изглеждат по-добре, когато са обърнати леко встрани.

Едната от светлините, които описват ръбовете можеше да бъде махната и да бъде насочена назад към дърветата. Така отново щеше да се постигне контраст между модела и фона. Това не беше направено поради една простичка причина — дърветата бяха много далеч и разпръснати едно от друго. Ако трябваше да ги осветим, трябваше да си носим поне още 2-3 допълнителни студийни светкавици. На снимката изглеждат близо, защото е правена с по-голямо фокусно разстояние.

Няма допълнителна обработка.

Advertisements

Автор: lazarovphoto

Тихомир Лазаров - комерсиална портретна фотография

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s