Тихомир Лазаров – блог

Блог за портретна фотография

„Сламена шапка“

Вашият коментар

Харесвам начинът, по който високите борове се изобразяват на снимка, която е правена с широкоъгълен обектив. Това добавя повече драма и артистичност в резултата. Използвана е само една допълнителна светкавица, която е точно срещу модела.

Начинът, по който е използвана дава илюзията, че това е слънчевата светлина. Бихме използвали и слънчевата светлина, но не винаги можем да уцелим момента, в който светлината ще е с нужния интензитет и посока, затова използваме допълнително осветление.

Обработката е елементарна. Снимката е в сиво-бежови тонове и ъглите са затъмнени, за да бъде погледът воден към самия модел. Отделно снимката е направена „панорамна“, за да се подсили ефекта на широкоъгълния обектив.

Може би някои, които разбират повече от теория на фотографията биха казали, че моделът е твърде центриран, а не трябва. Причината е, че се снима с широкоъгълен обектив и изместването на модела встрани би причинила разтегляне на образа в краищата на рамката, което после ще създаде повече неприятности при обработка.

Advertisements

Автор: lazarovphoto

Тихомир Лазаров - комерсиална портретна фотография

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s