Тихомир Лазаров – блог

Блог за портретна фотография

„Портрет преди буря“

Вашият коментар

Подобен вид драматични снимки се получават при наличие на 2 основни компонента — добър фон и добро осветление. Второто почти винаги може да се направи, тъй като разполагаме със светкавици. Тъй като обичаме предимно снимките да са на открито, зависим изцяло от метеорологичното време.

За клиентите ни е важно да не вали. Дори и да вали, отново могат да се правят снимки, но с някои ограничения. При почти всякакво метеорологично време има достатъчно разнообразие от фонове, които могат да се използват за снимки.

Рецептата за текущия фон е — залез, облачно време точно преди дъжд. Така облаците стават червеникави и когато са купесто-дъждовни засилват драматичния ефект от снимката.

Има неща, които можеше да се подобрят в снимката и едно от тях е да се снима така, че да се запази композицията, но храстите от двете страни да не влизат в кадър. Това можеше да се оправи и софтуерно, но не сме сметнали за нужно.

Допълнително сме използвали още 2 светлини. Това помага допълнително в случай, решим да обработим снимката допълнително.

Обработката на тази снимка не е голяма. Главно контраст и малко засилване на интензитета на цветовете и тъй като беше ветровито, косата на модела беше развяна от вятъра малко и трябваше да „изрежем“ част. Останалото е въпрос на техника на снимане и, както споменах, прекрасен фон.

Ако ви харесва нашата фотография, не се колебайте да разгледате и официалния ни сайт и при необходимост се свържете с нас.

Advertisements

Автор: lazarovphoto

Тихомир Лазаров - комерсиална портретна фотография

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s