Тихомир Лазаров – блог

Блог за портретна фотография

За мен

Казвам се Тихомир Лазаров и съм портретен фотограф. На портретната фотография е посветен и този блог. Повече информация за мен, заедно с това как да се свържете с мен по телефон, имейл, Facebook, LinkedIn, Flickr и други, може да намерите на официалния ми сайт:

www.LazarovPhoto.com

website-screenshot

Защо не сложа всичката тази информация тук? Причината е съвсем практична: Ако утре направя промени на страницата на официалния сайт, да не би да забравя да променя и тук :)

Реклами

2 thoughts on “За мен

 1. „скоростта на затвора — контролира времето, в което сензорът е изложен на светлината, която влиза през диафраграмата. Обикновено се измерва в части от секундата като 1/60, 1/200, 1/250, 1/1000… Колкото по-бавна е скоростта, т.е. числото е по-голямо, толкова снимката е по-светла, тъй като е дадена възможност на сензора да се насити със светлина за по-дълго време. Имайте предвид, че на дисплея на фотоапарата обикновено се изписва само 60, 200, 250, 1000, но реално стойността е 1/60, 1/200 и т.н. Това е направено, за да се спести място върху дисплея.“
  Блогът ти е страхотен и доста неща научавам от него. Искам да попитам за горния абзац – не е ли колкото е по малко числото на скорост на затвора толкова повече светлина да влиза? Дали не е допусната грешка тук ? Защото на моят фотоапарат колкото по малко е числото на скоростта на затвора толкова повече време седи отворен и съответно тогава влиза повече светлина. Благодаря ти предварително и поздрави :)

  • Здравей, коментарът ти не е на подходящото място, но не намерих начин да го преместя.

   Това, което съм писал си остава вярно както го виждаш написано. Числото 1/60 е по-голямо от 1/200. За да спестят място на дисплея, производителите изписват само 60 и 200, което те кара да мислиш, че абзацът е сгрешен.

   – Тихомир